Voimaantumispaikka Zona

Uutisia

Nyhtökaurakäristys kukkakaali-lehtikaalimuusilla

Posted on May 30, 2016 at 8:35 AMJoko olet maistellut nyhtökauraa? Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä eri ruoissa lihan tapaan. Tuote sisältää runsaasti proteiinia (31,2 g/100 g), kauran omasta öljystä ja rypsiöljystä peräisin olevia monityydyttyneitä rasvahappoja (4,9 g/100 g) sekä gluteenia alle 0,1 % *. Toisin kuin liha, nyhtökaura sisältää myös ravintokuitua (2,4 g/100 g), josta suurin osa on kauran kolesterolia alentavaa beetaglukaania. Kauran, härkäpavun ja keltaherneen proteiinit yhdessä varmistavat, että saat ateriastasi kaikki välttämättömät aminohapot. Maustamattoman vaihtoehdon (Nude) lisäksi kannattaa testata myös maustettua Ginger- tai Tomato-nyhtökauraa.


RESEPTI (2 HLÖLLE)

  1. Höyrytä pilkottu kukkakaali kypsäksi ja lisää höyrytyksen lopulla hieman silputtua lehtikaalta (poista kova lehtiruoti). Soseuta ja mausta esimerkiksi pienellä määrällä öljyä, valkopippuria, sitruuna- tai limettimehua tai vaikkapa ripauksella muskottipähkinää. Punainen viipaloitu kevätsipuli sopii joukkoon hyvin myös.
  2. Paista maustamattomat nyhtökaurasuikaleet (250 g) öljyssä keskilämmöllä, lisää 2,5 dl kuumaa kasvislientä (tai lihalientä ), jossa kokonaisia mauste-  ja viherpippureita ja hauduttele halutessasi pieni hetki.
  3. Levitä muusi lautasen reunoille ja nyhtökaurakäristys keskelle. Hyödynnä pakkasesta viimeisimmät puolukat ja karpalot, puolita pienet suolakurkut sekä lisää lusikallinen luonnonjogurttia annoksen päälle. Ja nauti!

 

*Keliaakikoille tuote ei valitettavasti sovi, sillä gluteenittomia raaka-aineita on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, ohraa tai ruista.

 

Categories: None