Voimaantumispaikka Zona

Palvelut

Kokonaisvaltainen ravitsemusohjaus Kokonaisvaltainen ravitsemusohjaus tarjoaa yksilöllistä, käytännönläheistä opastusta kohti terveellisempiä ravitsemustottumuksia ja elämäntapoja. (ks. alla)

Virkistävä vyöhyketerapia Vyöhyketerapiahoidolla elvytetään ja tasapainotetaan koko kehon toimintoja painelemalla ja hieromalla eri elinten ja kehonosien heijaste- eli vyöhykealueita esim. jalkateristä, käsistä ja korvalehdistä. (ks. alla)

Rentouttava klassinen hieronta Klassisella hieronnalla hoidetaan erilaisia lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. (ks. alla)

Energisoiva singaporelainen tuolihieronta Singaporelainen tuolihieronta on stressiä, väsymystä ja kiputiloja ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Hoito antaa miellyttävän hyvän olon tunteen sekä kehoon että mieleen. (ks. alla)

Rauhoittava intialainen päähieronta Intialainen päähieronta on arjen miniretriitti, joka auttaa pysähtymään tähän hetkeen. Tässä hiljaisuuden hoitomuodossa perinteistä intialaista päähierontaa täydennetään stressialttiin niska-hartiaseudun hieronnalla. (ks. alla)

Voimauttava koko kehon rentoutushoito Rentoutushoidon myötä on mahdollisuus kokea kokonaisvaltainen kehon rentous ja mielen tyyneys. Hoito tarjoaa vastapainoa kiireiselle elämänrytmille - lepoa, rauhoittumista ja voimaantumista. Suositeltava hoitomuoto erilaisiin stressi-, jännitys- ja uupumustiloihin sekä työhyvinvoinnin edistämiseen. (ks. alla)

Kokonaisvaltainen ravitsemusohjaus

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä riittävä fyysinen aktiivisuus, paikallaanolon tauottaminen, rentoutuminen ja palauttava uni edistävät terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Omat elämäntavat voivat myös ennaltaehkäistä tai hidastaa kroonisten elintapasairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien, eri syöpien ja tyypin 2 diabeteksen kehittymistä. Terve elämäntyyli auttaa voimaan myös henkisesti paremmin ja lisää elämänlaatua!

Kokonaisvaltaisen ravitsemusohjauksen alussa kartoitamme elämäntilannettasi, sinulle tärkeitä asioita elämässä, syömis- ja liikuntakäyttäytymistäsi ja muita elämäntapojasi. Tämän jälkeen jatkamme ohjausta toivomuksesi ja tavoitteesi mukaan räätälöidyn tuen keinoin.


Ravitsemusohjausta kannattaa kokeilla, mikäli haluat

 •  tukea erilaisiin terveyshaasteisiin (stressi, masentuneisuus, väsymys, hormonaaliset ongelmat, kohonnut verenpaine, poikkeavat veren kolesteroli- tai sokeriarvot)
 • helpotusta erilaisiin vatsa- ja suolistovaivoihin (turvotus, ummetus, löysä vatsa, närästys, ärtyvän suolen oireyhtymä IBS)
 • lisätä suorituskykyäsi, nopeuttaa palautumista ja kehittymistä eri liikuntalajeissa sekä parantaa vastustuskykyäsi
 • opastusta painonhallintaan ja maltilliseen painonpudotukseen

 

Ravitsemusohjaus voi koostua yksittäisestä ravitsemusneuvonta/-ohjauskäynnistä tai pitempikestoisesta ravitsemusvalmennusohjelmasta. 

        

Virkistävä vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia eli refleksologia on turvallista, käsin tehtävää hoitoa. Kehon omia parantavia voimia aktivoidaan painelemalla ja hieromalla sormin tai vyöhykepuikolla eri elinten ja kehonosien heijaste- eli vyöhykealueita esim. jalkateristä, sääristä, korvista ja käsistä.

Hoito tasapainottaa hermostoa, imunestekiertoa ja hormonitoimintaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä poistaa kuona-aineita. Kipu- ja särkytilat lieventyvät ja hoito vaikuttaa virkistävästi mielialaan. Vyöhyketerapiassa siis stimuloidaan kehoa auttamaan itse itseään ja pyritään parempaan mielen ja kehon yhteyteen. Vyöhyketerapia + hieronta -yhdistelmähoito on myös mahdollinen, varaathan tällöin joko 80 tai 110 minuutin ajan.

Ongelmat, joihin haetaan eniten apua vyöhyketerapiasta ovat:

 • hormonaaliset vaivat (esim. vaihdevuodet, kilpirauhashäiriöt)
 • jännitys- ja stressioireet
 • alakuloisuus ja masentuneisuus, väsymys
 • ahdistus
 • erilaiset kivut ja säryt (esim. kuukautiskivut, fibromyalgia, nivel- ja lihaskivut)
 • lapsettomuus

Vyöhyketerapiahoito sisältää elvyttävän ja raikastavan yrttijalkakylvyn.

Rentouttava klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Hieronta

 • lievittää lihasjännityksiä ja särkytiloja (esim. staattisesta istumatyöstä aiheutuneita)
 • tehostaa lihasten aineenvaihduntaa
 • vilkastuttaa verenkiertoa ja imunestekiertoa
 • parantaa nivelten liikkuvuutta
 • auttaa liikkujan lihashuollossa

Hieronnassa voidaan käyttää aasialaisia hierontatekniikoita ja hoidon jälkeen olo on rentoutunut. Klassiseen hierontaan on mahdollista yhdistää pään alueen ja jalkaterien hierontaa monipuolisin ottein, myös vyöhyketerapiaa.  

Huom! Singaporelainen tuolihieronta on myös suositeltava vaihtoehto niska-hartiaseudun, selän, pään ja yläraajojen kiputiloissa.

Energisoiva singaporelainen tuolihieronta

Singaporelainen tuolihieronta on stressiä ja väsymystä ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Säännölliset käsittelyt vaikuttavat myös selkeästi niskahartiaseudun, selän, pään ja yläraajojen kiputiloihin. Hieronta tehdään vaatteiden läpi ja soveltuu hyvin otettavaksi vaikka keskellä työpäivää.  Hoito perustuu Singaporessa opittuun konseptiin,  jossa yhdistyvät sekä rentouttavat että energisoivat hierontatekniikat. Tuolihieronnan jälkeen olo on virkistynyt ja ajatukset ovat kirkkaammat.

Huom! Kokeile myös 40 minuutin Stressin selätys -hoitoa! Hierontatuoli sopii myös raskaana oleville ja asentohuimauksesta kärsiville sekä henkilöille, joilla on hankala olla päinmakuuasennossa hierontapöydällä.

                       

Rauhoittava intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rauhoittavaa hierontaa stressioireisiin. Tässä hoitomuodossa täydennetään perinteistä intialaista päähierontaa niska-hartiaseudun hieronnalla.  Intialaista päähierontaa suositellaan hoitona ja hoitosarjoina erityisesti

 • stressaantuneille ja kiireisille
 • päänsärystä tai migreenistä kärsiville
 • unihäiriöihin
 • jännittyneisyyteen, hermostuneisuuteen
 • keskittymiskyvyn lisäämiseen

Vuoroin tehokkaat, vuoroin rauhoittavat hierontaotteet saavat koko elimistön rentoutumaan ja hyvän olon valtaamaan mielen. Asiakas istuu hoidon aikana mukavasti hierontatuolissa sekä lepää hoitopöydällä lämpimästi peiteltynä. Kasvojen alueen käsittelyssä on mahdollisuus käyttää ruusuöljyä tai aprikoosinkiviöljyä herkälle, ärtyneelle tai akneiholle. Hoito soveltuu erinomaisesti myös hemmotteluhoidoksi.  

Voimauttava koko kehon rentoutushoito

Voimauttava  koko kehon rentoutushoito tukee tehokkaasti fyysistä ja henkistä jaksamista erilaisissa stressi-, (työ)uupumus-  ja väsymystiloissa.  Hoidettava on hoitopöydällä pitkällään lämpöisesti peiteltynä kevyet vaatteet yllään. Koko kehon rentoutushoito sisältää rauhoittavaa kosketusta, lempeitä hierontaotteita, kevyttä painantaa, rauhallisia venytyksiä sekä itsehoito-opastusta. Hoidon aikana ohjataan hiljentymään ja pysähtymään musiikin, hengityksen ja mielikuvien avulla.

 Rentoutushoidon vaikutukset ovat kokonaisvaltaisia:

·         hoito purkaa stressiä ja jännityksiä mielestäsi

·         rauhoittaa ja tasapainottaa koko kehoasi (esim. korkea verenpaine,
 lihasjännitykset, tunteista johtuvat kehotuntemukset)

·         parantaa unen laatua

·         luovuus ja innovatiivisuus lisääntyvät

·         keskittymiskyky kasvaa

·         kyky sietää stressituntemuksia vahvistuu

·         on henkisesti ja fyysisesti parempi olla, jaksaa paremmin

·         elämänilo lisääntyy

·         minäkuva muuttuu myönteisemmäksi

Jos stressitila on voimakas ja kestänyt pitkään, on suositeltavaa ottaa alkuun muutama hoitokerta 1 – 2 viikon välein, minkä jälkeen on hyvä jatkaa ylläpitohoidoilla esimerkiksi kerran kuussa. Näin keho ja mieli löytävät luonnollisen rentouden tilan ja voimaantuminen voi alkaa. Rentoutushoito sopii myös arjen kiireiden katkaisuun ja nautinnolliseksi syvän rentoutumisen tunteen tarjoavaksi lepo- ja pysähdyshetkeksi!